SMILTSĒRKŠĶU SULAS UN ARĪ EĻĻAS VESELĪBAI.

Viena no Latvijas dabas bagātībām – smiltsērkšķis, pēdējos gados ir atkal kļuvis aktuāls un cilvēki steidz to uzņemt savā uzturā un visādi citādi izmantot savas veselības un labsajūtas uzlabošanai. Maldīgi uzskatīt, ka smiltsērkšķi ir modes kliedziens.

Dzīvojam laikā, kad apkārt ir tik daudz visa kā, ka dažkārt neviļus aizmirstam, ka apkārt mums jau dabā ir atrodams viss nepieciešamais, kas vajadzīgs labam uzturam un veselībai. Smiltsērkšķu ogas noteikti tās uz kurām varētu attiecināt teicienu par visu jauno, kas ir labi aizmirsts vecais. Mūsdienās ir iespējams iegādāties dažādus smiltsērkšķu produktus, lietojamus gan uzturā, gan skaistumkopšanā. Tos pārdod bio-eko veikaliņos, tirgū, atsevišķos eko produktu stendos lielveikalos un, protams, internetā, kur mūsdienās var nopirkt jebko (smiltsērkšķu eļļa cena uzzini šeit).

DESERTI UN PIRMIE ĒDIENI AR SMILTSĒRKŠĶU PIEDEVU.
Jau senās pasaules civilizācijas smiltsērkšķus izmantoja gan medicīnā, gan pārtikā. Šīs ogas ir lieliska iespēja ēdiena garšu padarīt bagātīgāku ne tikai desertiem, bet arī pamatēdieniem. Smiltsērkšķu receptes saldajiem ēdieniem ir ļoti daudz. Lielisks pankūku pildījums, želeja un marmelāde, kas noteikti iepriecinās arī mazos ēdājus, pīrāki, kokteiļi un tējas, smūtiji – šo sarakstu varētu turpināt un turpināt. Pamatēdienos smiltsērkšķus var lieliski kombinēt ar putnu gaļas ēdieniem kā piedevu, salātos, čatniju gatavošanai un smiltsērkšķu marinādes un mērces garšos lieliski ar cūkgaļu un liellopa gaļu. Arī smiltsērkšķu etiķa pagatavošana būs lielisks veids kā uzlabot garšu dažādiem ēdieniem, tajā kaitā veģetāriešu un vegānu maltītēm.
Smiltsērkšķi ir arī noderīgi arī laikā, kad jāgatavo krājumi ziemai. Etiķis, ievārījumi, dažādi marinējumi un ilgi uzglabājamas mērces sniegs vitamīnu devu un energiju pat vissaltākajā ziemas laikā.

KUR PIRKT UN CIK IZMAKSĀ OGU EĻĻA UN SULAS PRODUKTI?
Smiltsērkšķu sula un smiltsērkšķu eļļa ir populārākie, no smiltsērkšķiem gatavotie produkti. Visus šos produktus var izmantot ēdienu gatavošanā, kā uztura bagātinātājus, vai pat skaistumkopšanas procedūrās, lai savu organismu ar vitamīniem lutinātu arī no ārpuses. Sulas un eļļas ir salīdzinoši augstā koncentrācijas līmenī, tādēļ vienā lietošanas reizē nav vajadzīgs liels produkta daudzums. Ogas, eļļas, sulas un pat saldēti sulu kubiņi ir nopērkami dažādos tilpumos un pērkot vairumā, vienmēr ir pieejama zemāka cena par vienību. Cenas ir dažādas – puslitrs sulas maksā, aptuveni, 3,50 eiro, savukārt eļļa, aptuveni 7-8 eiro par 250 mililitriem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *